Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
Samenwerking met de MaculaVereniging

Het MaculaFonds onderhoudt nauwe banden met de MaculaVereniging. Binnen het bestuur van het MaculaFonds is een zetel beschikbaar voor een bestuurslid van de MaculaVereniging. Het fonds en de vereniging hebben een gezamenlijk landelijk bureau die deze website beheert.

Samenwerking met UitZicht

UitZicht (www.uitzicht.nl) is een samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse fondsen (waaronder het MaculaFonds) voor mensen met een visuele beperking die wetenschappelijk onderzoek financieren gericht op ontstaansmechanismen, preventie en behandeling van oogheelkundige aandoeningen.

Het doel van het samenwerkingsverband is een gemeenschappelijk loket voor het aanvragen van projecten voor wetenschappelijk onderzoek met daaraan gekoppeld een onafhankelijke beoordelingsprocedure door deskundigen.

Projecten die gericht zijn op maculadegeneratie worden doorgestuurd naar onder andere het MaculaFonds. Daarna beslist het bestuur van het MaculaFonds of zij de projecten wil subsidiëren en met welk bedrag.

Samenwerking met Stichting Oogfonds Nederland

Sedert enkele jaren wordt éénmaal per jaar een mailing verstuurd samen met de Stichting Oogfonds Nederland (www.oogfonds.nl) naar donateurs van het MaculaFonds en donateurs van het Oogfonds. Het onderwerp van deze mailing is een aan maculadegeneratie gerelateerd project.

De samenwerking met het Oogfonds is gebaseerd op het principe: ‘samen wijzer en sterker’. Het delen van kennis, inzicht en ervaring zodat we elkaar – met behoud van de eigen fondsdoelstelling en identiteit – steunen en versterken.

De giften van de donateurs van het MaculaFonds worden doorgestort naar de rekening van het MaculaFonds, aangevuld met een deel van de opbrengst van de donateurs van het Oogfonds.